Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ψητό της Κυριακής

Δημοσιευμένη εικόνα


        Το ψητό της κατσαρόλας είναι  ένα από τα αγαπημένα κυριακάτικα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, αλλά και ένα  φαγητό που προσφέρουμε όταν κάνουμε τραπέζι ή μπουφέ.

    Τα υλικά

    ·         1 με 1,5 κιλό  μοσχάρι για κατσαρόλα ολόκληρο σε διχτάκι ή χωρίς

    ·         1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4

    ·         1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

    ·         1 κούπα κρασί  λευκό

    ·         μισή κούπα λάδι

    ·         διάφορα λαχανικά  όπως καρότα, κολοκύθια, πράσα, σέλινο, άνηθο ή ό,τι σας βρίσκεται,  χοντροκομμένα ή ότι έχετε στο σπίτι

    ·         αλάτι και πιπέρι

        Τι κάνω

    Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι να  κάψει και σοτάρω το κρέας από όλες τις μεριές να ροδοκοκκινίσει.

    Μετά προσθέτω τα λαχανικά να  σοταριστούν και αυτά και να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια σβήνω με κρασί και  προσθέτω και 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να ψηθεί, χαμηλώνοντας  τη φωτιά, γύρω στη 1,5 ώρα.


Τέλος σουρώνω το ζουμί από τα λαχανικά και τα πετώ.

Αφήνω να βράσει το ζουμί να πυκνώσει   και διορθώνω τη γεύση της σάλτσας μας με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Το σερβίρω με πατάτες με δεντρολίβανο ή  με πουρέ ή ακόμα και με ρύζι πιλάφι.

    Καλή επιτυχία!

Σαν σήμερα!!!

Γεγονότα


1821: Έλληνες αγωνιστές υπό τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους πολιορκούν τους Πύργους των Καλαβρύτων, που παραδίδονται έπειτα από λίγες μέρες (21 Μαρτίου). Αυτή η ενέργεια αποτελεί την πρώτη επαναστατική πράξη στη νότια Ελλάδα.

1861: Τα διάφορα βασίλεια και ανεξάρτητες περιοχές στην επικράτεια της σημερινής Ιταλίας ενώνονται για πρώτη φορά σε εθνικό κράτος, κάτω από το στέμμα του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ Β' του Οίκου της Σαβοΐας, μονάρχη της Σαρδηνίας και του Πεδεμοντίου.

1931: Ο Στάλιν εκδιώκει τη χήρα του Λένιν, Ναντέσνα Κρούπσκαγια, από την Κεντρική Επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
1931: Οι αρτοποιοί Αθήνας - Πειραιά κηρύττουν γενική απεργία, ενώ εκδίδεται διάταγμα επιστράτευσής τους.

1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη Λεωφόρο Συγγρού.
1951: Το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας καταλαμβάνει το συγκρότημα των υψωμάτων 325 στην Κορέα και προκαλεί τα εγκωμιαστικά σχόλια των Συμμάχων. (Πόλεμος της Κορέας)

Γεννήσεις


763: Χαρούν Αλ Ρασίντ, χαλίφης της Βαγδάτης, ιδρυτής της δυναστείας των Αβασιδών, ήρωας πολλών ιστοριών στις Χίλιες και μία νύχτες. (Θαν. 24/3/809)

1834: Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. (Θαν. 6/3/1900)

1952: Νίκος Ξυδάκης, συνθέτης.

Θάνατοι


180: Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180). (Γεν. 26/4/121)  [Αποφθέγματα]

1976: Λουκίνο Βισκόντι, ιταλός σκηνοθέτης. (Γατόπαρδος, Θάνατος στη Βενετία, Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του) (Γεν. 2/11/1906)

1988: Νικόλας Άσιμος, αντισυμβατικός τραγουδοποιός. (Γεν. 20/8/1949)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/1703#ixzz2NnZDdDAi

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!


Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τα ζώδια σήμερα 16/03/2013


Τα ζώδια σήμερα 16/03/2013
Διάβασε και εσύ το ζώδιο σου παρακάτω…
ΚΡΙΟΣ 21/3-20/4
Φίλε Κριέ, αυτό το Σάββατο είναι ιδανικό για να επιστρατεύσεις όλες σου τις δυνάμεις, ώστε να αναδιοργανώσεις τη ζωή σου σε πρακτικό επίπεδο. Ίσως η σειρά που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου να ξεκινά από τον προσωπικό σου χώρο. Ξεκίνα λοιπόν από εκεί και συνέχισε με καίρια ζητήματα, που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Έχεις κάθε δυνατότητα να τα καταφέρεις πολύ καλά.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Κριός, η σημερινή μέρα θα έχει κάποιες στιγμές έντασης μέσα στη σχέση σου. Βρες την ηρεμία και την υπομονή, να λύσεις τα θέματά σου χωρίς καυγάδες. Αν ακόμη ψάχνεις να βρεις το άλλο σου μισό, φρόντισε να περάσεις ένα όμορφο Σαββατόβραδο, κάνοντας αυτά που σε ευχαριστούν. Η νέα γνωριμία θα έρθει σύντομα στη ζωή σου και θα την αλλάξει άρδην!
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Κριός, στη δουλειά σου δείξε μεγάλη προσοχή σε κάποιες συνεργασίες που σε προβληματίζουν. Μην αποφασίσεις βιαστικά, γιατί μάλλον θα βγάλεις λανθασμένα συμπεράσματα. Τα οικονομικά σου θα σε αγχώσουν, αλλά κυρίως εξ αιτίας της δικής σου τάσης να ξοδεύεις χωρίς να σκέφτεσαι.

ΤΑΥΡΟΣ 21/4-20/5
Οι εξωγενείς παράγοντες δημιουργούν ένα κλίμα που σε επηρεάζει, αγαπητέ Ταύρε, και σου προκαλεί ένα επιπρόσθετο άγχος, από αυτό που ήδη σε διακατέχει. Έχεις μια ιδιαίτερη ευαισθησία σήμερα και αυτά που ακούς σε αποσυντονίζουν εντελώς. Άρχισε να χρησιμοποιείς πάλι το μυαλό σου, για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που προκύπτουν και προσπάθησε να μην αποδιοργανώνεσαι.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Ταύρος, είναι μια καλή μέρα για αποφάσεις. Με την Σελήνη από το ζώδιό σου να πραγματοποιεί θετική όψη με την κυβερνήτη σου Αφροδίτη και να σε ευνοεί, δώσε τέλος σε ό,τι σου δημιουργεί καταπίεση και δεν σε αφήνει να περνάς καλά. Ακόμη κι αν δεν έχεις βρει το κατάλληλο ταίρι, που θα σου προσφέρει την ευτυχία που ζητάς, η τύχη είναι με το μέρος σου για να περάσεις ένα ερωτικό βράδυ.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου, φίλε Ταύρε, θα έχεις να αντιμετωπίσεις συμπεριφορές που θα σε εκνευρίσουν και ίσως να φέρουν εντάσεις και προστριβές. Πρόσεχε να μην ξεφύγεις! Τα οικονομικά σου, απ’ την άλλη, είναι σε καλό δρόμο, καθώς νέες πηγές εσόδων προκύπτουν. Μην αφήνεις θέματα που ανήκουν στο παρελθόν, να σου δημιουργούν πρόβλημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5-21/6
Είναι πολλές οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου, φίλε Δίδυμε, το τελευταίο διάστημα και οι περισσότερες είναι προς όφελός σου. Ωστόσο, πρέπει κι εσύ να κάνεις κάτι και να μην τα περιμένεις όλα να γίνουν μόνα τους. Εδώ χρειάζεται προγραμματισμός και καλή διαχείριση χρόνου, για να μην πελαγώσεις και για να σχεδιάσεις καλά τα μελλοντικά σου βήματα.
Αισθηματικές προβλέψεις
Σε ό,τι αφορά στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Δίδυμε, καλό είναι να είσαι μετρημένος σήμερα και να μην αφήσεις τις καταστάσεις να ξεφύγουν. Να είσαι έτοιμος για κάποιες εκπλήξεις, όχι απαραίτητα ευχάριστες. Αν δεν έχεις μόνιμο δεσμό, η μέρα ευνοεί τις πρωτοβουλίες. Κάνε πρώτος την κίνηση προς το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά. Η ανταπόκριση του θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Δίδυμος, στα επαγγελματικά σου θα βρεις κάποια εμπόδια και θα νιώσεις ότι δεν μπορείς να περάσεις τις ιδέες σου και να κάνεις τους άλλους να σε ακούσουν. Όμως μην χάνεις την υπομονή και την επιμονή σου. Όσο για τα οικονομικά σου, μην κάνεις έξοδα που θα σε βγάλουν από τον προϋπολογισμό σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6-22/7
Η σημερινή μέρα σε βρίσκει δυναμικό και αποφασισμένο για όλα, αγαπητέ Καρκίνε. Κάποια θέματα βρίσκουν λύση και εσύ είσαι έτοιμος να αξιοποιήσεις κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά σου. Μπορείς σήμερα να πετύχεις όλα εκείνα, με τα οποία καταπιάνεσαι. Υπάρχουν επίσης αρκετές πιθανότητες να πραγματοποιήσεις μία σημαντική αλλαγή στην καριέρα σου.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, φίλε Καρκίνε, κράτησε μακριά τα προβλήματα της δουλειάς σου από το σπίτι, ώστε να περάσεις μια πολύ όμορφη βραδιά, παρέα με τον αγαπημένο σου. Μην χαλάσεις το κλίμα με το άγχος που έχεις. Αν δεν έχεις σχέση, φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και έχε το νου σου, γιατί το άτομο που σε ενδιαφέρει μπορεί να είναι πολύ κοντά σου, αλλά η απαισιοδοξία σου να μην σε αφήνει να το διακρίνεις.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Καρκίνος, τα επαγγελματικά σου είναι σε καλό δρόμο και καλό είναι να αποφύγεις κάθε αλλαγή σήμερα, που μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες. Κράτησε τα οικονομικά σου υπό έλεγχο και σκέψου κάποιες προτάσεις που θα προκύψουν και μπορούν να σου αποφέρουν νέα έσοδα.

ΛΕΩΝ 23/7-23/8
Οι ξένες υποθέσεις είναι αυτές που θα σε απασχολήσουν περισσότερο σήμερα, φίλε Λέων. Πολλοί άνθρωποι θα σε πλησιάσουν για να σου μιλήσουν για δικές τους υποθέσεις και θα σε βαρύνουν αρκετά με τα προβλήματά τους. Μείνε ανεπηρέαστος και μην ψάχνεις να βρεις χρόνο για να τους βοηθήσεις όλους. Φρόντισε λίγο και τις δικές σου εκκρεμότητες.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Λέων, χρειάζεται καλή θέληση και διάθεση για επικοινωνία, ώστε να βρεις λύσεις στα προβλήματα που έχεις στη σχέση σου. Κι αν η μοναξιά σε βασανίζει ακόμη, σήμερα θα δεχθείς προσκλήσεις, που δεν πρέπει να αγνοήσεις.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Λέων, στα επαγγελματικά σου θα παρουσιαστούν κάποιες δύσκολες στιγμές και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Ωστόσο, μπορείς να χειριστείς κάθε κρίσιμη κατάσταση με λίγη παραπάνω ψυχραιμία και να καταφέρεις να κρατήσεις τις απαραίτητες ισορροπίες. Τα οικονομικά σου πάνε καλύτερα, αρκεί να μην ξεφύγεις σήμερα με αγορές, που επιθυμείς να κάνεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/8-22/9
Σήμερα, φίλε Παρθένε, η κοινωνική σου ζωή θα είναι πολύ έντονη. Στο πρόγραμμα υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, που θα σου ανεβάσουν το ηθικό αλλά και τη διάθεση. Ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου είναι πιο θετικοί απέναντί σου και αυτό, εκτός του ότι σου φτιάχνει την διάθεση, αυξάνει έντονα και την αυτοπεποίθησή σου και τονώνει τον δυναμισμό σου. Θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις μπροστά, αλλάζοντας το τοπίο των επαγγελματικών σου και αυτό θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στη σχέση σου, αγαπητέ Παρθένε, ενδέχεται να προκύψουν στιγμές έντασης και χρειάζεται να είσαι ψύχραιμος, για να μην αφήσεις παρεξηγήσεις να σου χαλάσουν το βράδυ. Κι αν έχεις ακόμη παρέα την μοναξιά σου, θα ανακαλύψεις πως κάποια γνωριμία που έχει προκύψει είναι πιο ενδιαφέρουσα απ’ όσο νομίζεις.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Παρθένος, στα επαγγελματικά σου παρουσιάζονται διάφορες ευκαιρίες και μάλιστα χωρίς να τις περιμένεις. Έχε το νου σου να τις αναγνωρίσεις και να τις αξιοποιήσεις δεόντως. Η οικονομική σου κατάσταση μπορεί να γίνει καλύτερη, αν αποφασίσεις να μην ξοδεύεις αλόγιστα. Γενικά, να θυμάσαι πως κάθε σου κίνηση σήμερα χρειάζεται σκέψη και προγραμματισμό.

ΖΥΓΟΣ 23/9-22/10
Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, θα έχεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις όλες σου τις ικανότητες και να προχωρήσεις στο δρόμο της επιτυχίας που αναζητάς. Ό,τι είχες αφήσει σε εκκρεμότητα, θα το αναλάβεις προσωπικά και θα τα καταφέρεις περίφημα. Φρόντισε μόνο να είσαι προσγειωμένος και μην παρασυρθείς από την υπεραισιοδοξία σου.
Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι ένας δεσμευμένος Ζυγός, υπάρχουν θέματα στη σχέση σου από το παρελθόν, που σε απασχολούν ακόμα. Απόφυγε τις δυσάρεστες κουβέντες και προτίμησε να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για ευχάριστα σχέδια. Όσο για σένα που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σου, είσαι σε μια περίοδο που η γοητεία σου δεν περνά απαρατήρητη. Κάνε λίγο υπομονή και μην χάνεις το κριτήριό σου, γιατί αυτό είναι που στο τέλος θα σε αποζημιώσει!
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Φιλέ Ζυγέ, η μέρα φέρνει κάποιες εντάσεις στη δουλειά σου και πρέπει να είσαι ήρεμος, για να μην τραβήξεις τα άκρα και δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες καταστάσεις. Πάντως, στα οικονομικά σου τα πράγματα πάνε καλύτερα και θα κάνεις συζητήσεις και συμφέρουσες συμφωνίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23/10-22/11
Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, παρασύρεσαι από το δημιουργικό σου πνεύμα και καταλήγεις να κυνηγάς πράγματα, που δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν. Η απογοήτευση σε κάνει να μένεις πίσω και να μην ασχολείσαι με πιο ρεαλιστικές υποθέσεις, που σε αφορούν άμεσα.
Αισθηματικές προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου μπορούν να πάνε πολύ καλά σήμερα, φίλε Σκορπιέ, αν αφήσεις στην άκρη τα προβλήματα και κάθε συζήτηση γύρω από αυτά, και επικεντρωθείς στις ευχάριστες κουβέντες και μελλοντικά σχέδια, που έχεις να κάνεις με τον σύντροφό σου. Εσύ που είσαι ακόμη μόνος σου, βγάλε το ρομαντισμό σου και άφησε κάποια άτομα να σε πλησιάσουν πιο χαλαρά και άνετα.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Τα επαγγελματικά σου χρειάζονται περισσότερη συγκέντρωση, αν είσαι Σκορπιός. Μην ξεχνάς ότι για να κάνεις νέα ξεκινήματα, πρέπει να έχεις βάλει ένα πρόγραμμα. Τα οικονομικά σου επίσης χρειάζονται πολύ προσοχή. Απόφυγε κάθε απόφαση που έχει οικονομικό ρίσκο.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11-21/12
Αγαπητέ Τοξότη, καλύτερα σήμερα να μείνεις μακριά από κάποια άτομα, που με τη συμπεριφορά τους σου χαλάνε τη διάθεση. Δεν υπάρχει λόγος να έρχεσαι σε σύγκρουση. Γενικά, επιστράτευσε την αισιοδοξία σου και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμένεις. Προπάντων, μην αφήνεις την διάθεσή σου να γίνεται απαισιόδοξη, χωρίς σημαντικό λόγο και αφορμή.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου τα πράγματα κυλάνε σε ήρεμους ρυθμούς, φίλε Τοξότη. Είναι όμως και στο χέρι σου να μπορέσεις να ελέγξεις το άγχος σου, για να περνάς ακόμα καλύτερα. Πάντως, αν είσαι ακόμη αδέσμευτος, η μέρα φέρνει μια πολύ καλή γνωριμία εκεί που δεν το περιμένεις. Να είσαι σε ετοιμότητα και ο χρόνος θα σε αποζημιώσει ευχάριστα!
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Τοξότης, θα σου δοθεί σήμερα η δυνατότητα να κάνεις νέες και συμφέρουσες συμφωνίες ή να διορθώσεις κάποιες καταστάσεις που στέκονται εδώ και καιρό εμπόδιο στα σχέδια σου. Πρέπει να ασχοληθείς άμεσα με τα οικονομικά σου γιατί τα έξοδά σου έχουν αυξηθεί και σου δημιουργούν πρόβλημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12-19/1
Η μέρα είναι αρκετά ήρεμη για εσένα, αγαπητέ Αιγόκερε, και έτσι πρέπει να την αφήσεις να εξελιχθεί. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και μην παρασυρθείς σε παρασκηνιακές καταστάσεις. Προτίμησε την ειλικρίνεια, για να μην βρεθείς μπλεγμένος και εκτεθειμένος, τόσο σε συναδέλφους όσο και σε οικογενειακά πρόσωπα!
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, φίλε Αιγόκερε, νιώθεις έντονη ανασφάλεια, που σήμερα μπορεί να σε οδηγήσει σε βιαστικές κινήσεις. Καλύτερα να χαλαρώσεις και να μην βγάλεις γρήγορα συμπεράσματα, αν πρώτα δεν ακούσεις και αυτά που έχει να σου πει ο σύντροφός σου. Αν είσαι αδέσμευτος, υπάρχει μια ερωτική ατμόσφαιρα γύρω σου σήμερα. Πέρνα καλά φλερτάροντας και μην το βάζεις κάτω!
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Για σένα που είσαι Αιγόκερως, η επαγγελματική σου ζωή πάει καλά, όσο κι εσύ είσαι σε ετοιμότητα να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Δούλεψε ομαδικά και θα δεις άμεσο αποτέλεσμα. Τα οικονομικά σου χρειάζονται την προσοχή σου, γιατί τα περιττά έξοδα θα σε αποσυντονίσουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20/1-19/2
Είναι μια καλή μέρα το σημερινό Σάββατο, για να υλοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου, αγαπητέ Υδροχόε. Όμως μην κάνεις κάποια βιαστική κίνηση, γιατί κινδυνεύεις να βάλεις λάθος βάσεις για το μέλλον. Γενικά να είσαι ανοιχτός, να ακούς κι άλλες απόψεις και να μην γίνεσαι επίμονος, μέσα στον ενθουσιασμό σου για κάποια ζητήματα.
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Υδροχόος, κουβέντιασε με τον σύντροφό σου και μην κρατάς τα προβλήματα για τον εαυτό σου. Θα νιώσεις καλύτερα και θα βρείτε από κοινού τις καλύτερες λύσεις. Κι αν ακόμη βαδίζεις σε μοναχικά μονοπάτια, πέρνα όσο καλύτερα γίνεται το βράδυ σου, χωρίς να αγχώνεσαι. Μια καλή γνωριμία δεν θα αργήσει να έρθει για εσένα.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Φίλε Υδροχόε, τα επαγγελματικά σου θα χρειαστούν πολύ δουλειά, για να τελειώνεις με εκκρεμότητες που έχεις αφήσει εδώ και καιρό. Προσοχή με ποιούς ανθρώπους μιλάς και ποιους εμπιστεύεσαι. Τα οικονομικά σου επίσης θέλουν προσοχή, γιατί κάποιες προτάσεις που φαίνονται κερδοφόρες, ίσως να μην είναι! Μην παρασυρθείς σε λάθος συμπεράσματα.

ΙΧΘΥΕΙΣ 20/2-20/3
Μέχρι το μεσημέρι αυτού του Σαββάτου, αγαπητέ Ιχθύ, πρέπει να πάρεις τις καταστάσεις στα χέρια σου και να δώσεις από μόνος σου κάποιες λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν. Επίσης, πρόσεξε πώς δεσμεύεσαι στα οικονομικά σου και μην παρασύρεσαι σε έξοδα, που δεν έχεις το περιθώριο να καλύψεις!
Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, φίλε Ιχθύ, υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν στη σχέση σου. Μη διστάσεις να μιλήσεις για ό,τι έχεις στο κεφάλι σου και σε απασχολεί, σχετικά με την συμπεριφορά του συντρόφου σου. Είναι η μόνος τρόπος για να σώσεις την κατάσταση. Αν είσαι ακόμη σε φάση αναζήτησης, σύντομα θα γνωρίσεις ένα άτομο που θα σε γεμίζει.
Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν ανήκεις στους Ιχθείς, η δουλειά σου έχει αρκετές υποχρεώσεις, αλλά με έναν καλό προγραμματισμό, θα τα φέρεις όλα σε ένα καλό σημείο και θα ηρεμήσεις. Μην κάνεις του κεφαλιού σου, άκουσε προσεχτικά αυτά που έχουν να σου πουν και οι συνεργάτες σου και μετά, πορεύσου αναλόγως!
myastro.gr

Η Συνταγή της Ημέρας!

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 λάχανο (μικρό προς μέτριο)

Για την γέμιση:
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχάρι και χοιρινό)
2 κρεμμύδια μεγάλα περασμένα στο τρίφτη
2 καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανένα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό

Για το αυγολέμονο:
2 κρόκους αυγών
2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και αφήνουμε να κοχλάσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε γύρω-γύρω και αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου.

Βυθίζουμε το λάχανο με την τρύπα προς τα κάτω στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει το λάχανο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα φύλα του και να χωρίζουν με ευκολία. Αφαιρούμε με ένα πιρούνι ένα-ένα τα φύλα από την κατσαρόλα μέσα σε ένα στραγγιστήρι και αφήνουμε εκεί να στραγγίξουν και να κρυώσουν ελαφρά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση μέσα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε να ανακατευθούν καλά.Βάζουμε σε κάθε φύλο λάχανου μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ντολμά όχι πολύ σφικτό. Επιλέγουμε τα φύλα που δεν έχουν πολύ σκληρό εξωτερικό και τυλίγουμε λαχανοντολμαδες όσο έχουμε γέμιση.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα με πλατιά βάση και απλώνουμε στον πάτο τα φύλα που μας έμειναν. Αν θέλουμε για περισσότερο άρωμα ρίχνουμε πάνω από τα φύλα 5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού και 3-4 μπαχάρια. Τοποθετούμε επάνω από τα φύλα μέσα στην κατσαρόλα τούς λαχανοντολμαδες σε σειρά με τον έναν κοντά στον άλλον. Αφού τελειώσουμε με τους λαχανοντολμαδες μας βάζουμε από πάνω τους ένα πιάτο για να μην ανοίξουν κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμαδες με ζωμό κότας , ίσα-ίσα που να τους σκεπάζει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε τους λαχανοντολμαδες μας για 40-45 λεπτά.

Για να αυγοκόψουμε τους λαχαναντολμαδες μας χτυπάμε τους κρόκους αυγού με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε λίγο-λίγο περίπου ένα φλιτζάνι ζωμό ζεστό από το φαγητό μας. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμαδες με το αυγολεμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια για να απλώσει.

Σερβίρετε αμέσως από την κατσαρόλα και καλή όρεξη!

Σαν Σήμερα...

Γεγονότα

1792: Απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γουστάβου Γ' της Σουηδίας, ο οποίος θα πεθάνει λίγες μέρες αργότερα. Το περιστατικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Τζουζέπε Βέρντι, ο οποίος θα γράψει την όπερα Χορός Μεταμφιεσμένων.
1872: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Γουόντερερς νικούν τους Ρόιαλ Ιντζινίαρς με 1-0 και κατακτούν το τρόπαιο.
1921: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.
1964: Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο, μετά τις διακοινοτικές ταραχές του Δεκεμβρίου και τη δημιουργία της Πράσινης Γραμμής στη Λευκωσία.
1967: Εγκρίνεται από το πρωτοδικείο το καταστατικό της Θύρας 13, του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο ο Απόστολος Ιωαννίδης στο Μεταξουργείο. Πρόκειται για τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων στην Ελλάδα.
1968: Μία από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ. Δυνάμεις τους εισβάλουν στο χωριό Μι Λάι και σκοτώνουν 450 άοπλους χωρικούς. (Η Σφαγή του Μι Λάι)

Γεννήσεις

1789: Γκέοργκ Zίμον Ομ, γερμανός φυσικός, που διαμόρφωσε τη θεωρία των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης. (Θαν. 6/7/1854)
1888: Κοσμάς Πολίτης, λογοτέχνης. (Θαν. 27/2/1974)
1925: Λουίς Μιραμόντες, μεξικάνος χημικός, που ανακάλυψε το αντισυλληπτικό. (Θαν. 13/9/2004)

Θάνατοι

37: Τιβέριος, ρωμαίος αυτοκράτορας, επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. (Γεν. 16/11/42 π.Χ.)
1935: Αρόν Νίμτσοβιτς, εβραιολεττονός σκακιστής, γραντ μετρ, συγγραφέας βιβλίων σκακιστής στρατηγικής και αναλυτής παρτίδων με επιρροή ως τις μέρες μας. (Γεν. 7/11/1886)
1957: Κονσταντίν Μπρανκούζι, γαλλορουμάνος γλύπτης, από τους εισηγητές της

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/1603#ixzz2Ni1HmW00

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

H ελληνική κρίση... ορατή και από το Διάστημα

Ορατές ακόμη και από το Διάστημα είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα επίπεδα ρύπανσης των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές από την...
Ελλάδα και το εξωτερικό, από το 2008 μέχρι σήμερα, παρατηρείται δραστικός περιορισμός -μέχρι και 40%- των ρύπων στην ατμόσφαιρα λόγω της μείωσης της ανθρωπογενούς δραστηριότητας. Η εργασία που αναδεικνύει αυτή τη... θετική πλευρά της κρίσης βασίστηκε στον συσχετισμό δορυφορικών μετρήσεων και στοιχείων που συνελέχθησαν από επίγεια δίκτυα.

Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο κ. Ευάγγελος Γερασόπουλος, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σταδιακός περιορισμός αρκετών ρύπων ήταν εμφανής τις τελευταίες δεκαετίες ως συνέπεια των μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία.

«Ομως από την έναρξη της οικονομικής κρίσης», εξηγεί ο ίδιος, «παρατηρείται σημαντική επιτάχυνση στους ρυθμούς της μείωσης. Κάποιοι ρύποι ελαττώνονται με ρυθμούς τρεις φορές μεγαλύτερους από ό,τι παλιότερα, ενώ άλλοι εμφανίζουν ακόμη και οκταπλάσια επιτάχυνση στη μείωση».



Ενα από τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα προέκυψε από τις μετρήσεις του διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2): Η μείωσή του το χρονικό διάστημα 2007-2011 γινόταν με ρυθμό 2,3 ppb ανά έτος (όπου ppb=μέρη ανά δισεκατομμύριο), δηλαδή με επταπλάσιους ρυθμούς από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και εμφάνιζε μείωση με ρυθμό 0,03 ppb ανά έτος. Το γεγονός αποδίδεται στο ότι το ΝO2 συνδέεται κυρίως με την κίνηση των οχημάτων, η οποία έχει περιοριστεί σημαντικά την τελευταία πενταετία λόγω κόστους. Η συνολική μείωση του ΝΟ2 τα χρόνια αυτά υπολογίζεται ότι είναι της τάξης του 30-40%.

Οι τιμές του διοξειδίου του θείου (SO2), οι οποίες σχετίζονται με βιομηχανικές δραστηριότητες παρουσίασαν, επίσης, φθίνουσα πορεία. Οι ρυθμοί περιορισμού του SO2 ήταν υπερτριπλάσιοι σε σχέση με το παρελθόν, καθώς κατεγράφη επιτάχυνση της μείωσης από 0,02 ppb ανά έτος σε 0,7 ppb ανά έτος.

Ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ευ. Γερασόπουλος

Αύξηση αντιθέτως κατέγραψαν τα μέσα επίπεδα του όζοντος, λόγω των μειωμένων ανθρωπογενών εκπομπών, οι οποίες συντελούν μέσω χημικών μηχανισμών στον περιορισμό του στην ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως επισημαίνει ο κ. Μιχαήλ Βρεκούσης, ερευνητής στο Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων πόρων του Ινστιτούτου Κύπρου και κύριος συγγραφέας της εργασίας είναι ότι τα αποτελέσματα αυτά ήταν εμφανή ακόμη και από το Διάστημα. «Χρησιμοποιήσαμε παρατηρήσεις από τρεις δορυφορικούς αισθητήρες και επίγεια δίκτυα και όλα τα στοιχεία έδειξαν σημαντική επιτάχυνση της μείωσης της ρύπανσης από το 2007 και μετά», λέει.

Εκτός από τους κ. Βρεκούση και Γερασόπουλο στη συγγραφή της εργασίας, η οποία έχει δημοσιευτεί σε έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό και έχει φιλοξενηθεί σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, συμμετείχαν οι εξής ερευνητές από την Ακαδημία Αθηνών, το γερμανικό Ινστιτούτο Χημείας Max-Planck του Mainz, το Πανεπιστήμιο της Βρέμης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης: A. Richter, A. Hillboll, J.P. Burrows, J. Lelieveld, L. Barrie, Χρ. Ζερεφός και Ν. Μιχαλόπουλος.

Η ΕΡΕΥΝΑ
Με ποιους δείκτες βγήκαν τα συμπεράσματα

Τους οικονομικούς δείκτες της περιόδου 2007-2011 αξιοποίησαν, επίσης, οι επιστήμονες, ώστε να εξαγάγουν συμπεράσματα ως προς τη σχέση της ρύπανσης με την ύφεση που μαστίζει τη χώρα.

«Συγκεκριμένα χρησιμοποιήσαμε το Gross Domestic Product (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) που απεικονίζει τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγει μια χώρα, άρα λειτουργεί ως δείκτης του βιοτικού επιπέδου του λαού της, και τον Industrial Production Index (Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής), ο οποίος δείχνει τη βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας» λέει ο κ. Γερασόπουλος. «Και διαπιστώσαμε πως όσο οι δείκτες αυτοί έπεφταν, δηλαδή καταστέλλονταν οι δραστηριότητες, τόσο είχαμε και αντίστοιχη μείωση στους ρύπους».

«Οι τελευταίες έρευνές μας καταδεικνύουν δύο πολύ διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, με διαφορετικά βέβαια χωρικά και χρονικά χαρακτηριστικά», συνεχίζει ο κ. Γερασόπουλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Από τη μία έχουμε μείωση της ρύπανσης τα χρόνια της κρίσης λόγω καταστολής δραστηριοτήτων και από την άλλη στροφή του κόσμου προς την καύση ξύλων για θέρμανση, κάτι που συνέβαλε στα ανησυχητικά επεισόδια της αιθαλομίχλης. Μένει να διερευνηθεί στα επόμενα χρόνια το τελικό ισοζύγιο της επίδρασης της κρίσης στα επίπεδα ρύπανσης».

Κατερίνα Ροββά από το Έθνος
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!!!


Πιές μια Green Cola


Η ελληνική απάντηση στην Coca Cola.

Πιές μια Green ColaΜε το σλόγκαν «ξε-cola και διάλεξε ελληνικά», η Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών από την ακριτική Ορεστιάδα επιχειρεί να υψώσει το ανάστημα της στην «πρωταγωνίστρια» Coca Cola, παρασκευάζοντάς την πανομοιότυπη γευστικά, ελληνική Green Cola.

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικές ανατροπές στην αγορά αναψυκτικών, ευνοώντας τις ελληνικές εταιρείες να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο, έναντι των ξένων πολυεθνικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Ένωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (ΕΠΑΠ) να διαθέσει στην αγορά το brand Green Cola.

Η Green Cola είναι μια αμιγώς ελληνική cola που εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικών αρωματικών υλών, και η απουσία ζάχαρης, ασπαρτάμης, φωσφορικού οξέος και συντηρητικών.

Εκτός από την πρωτοποριακή Green Cola, που έχει ήδη κερδίσει θέση σε πολλές αλυσίδες super market και σε πολύ περισσότερες καρδιές καταναλωτών, η ΕΠΑΠ διαθέτει μια πλήρη σειρά αναψυκτικών (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα) και mixers (σόδα, τόνικ) με το όνομα Sparky.


 egnomi.gr

Σοκ: Νέα ασθένεια που σκοτώνει. «Είναι το νέο AIDS», λένε οι επιστήμονες

topeiraxtiri-news-gossip-sports-greece.j
Τρόμο προκαλεί μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!...


Πρόκειται για το Chagas ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.

Η ασθένεια είναι «ύπουλη», καθώς δεν εκδηλώνεται με τα ίδια συμπτώματα σε όλους τους ανθρώπους, ενώ είναι και παρασιτική.
 

Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα. Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς.

Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα. Στις περιοχές αυτές ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν φτάνει τα 10.000.000!

Οι γιατροί είναι πλέον υποψιασμένοι και δίνουν σημασία ακόμα και στα πιο απλά συμπτώματα. Όπως τονίζουν μπορεί να θεραπευτεί μόνο εάν διαγνωστεί έγκαιρα, με εξαιρετικά βαριά φαρμακευτική αγωγή, η οποία έχει διάρκεια τρεις μήνες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα φάρμακα αυτά κοστίζουν ακριβά με αποτέλεσμα να χάνουν καθημερινά την μάχη με τον θάνατο όλο και περισσότεροι.
fwnazw.gr

Η συνταγή της ημέρας

i-syntagi-tis-imeras
Πικάντικα κρεατοπιτάκια  

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας (8 φύλλα)
1/3 φλ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κιμά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρυγανιά
Αλάτι

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι

Εκτέλεση  

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4’-5’. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5’-6’ λεπτά να πιεί τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες. Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση. Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά. Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο  για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες. Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.

Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C αέρα για περίπου 20’-25’ να ροδίσουν καλά. Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά. Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.

Μερίδες: 25
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά


Πηγή: argiro.gr

Σαν Σήμερα...

Γεγονότα

44: Ειδοί του Μαρτίου. Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται από μία ομάδα ρωμαίων συγκλητικών.
1892: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.
1924: Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών μετονομάζεται σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.
1926: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς αντίπαλο.
1962: Ψηφίζεται από τη Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει την προικοδότηση της πριγκίπισσας Σοφίας, ενόψει του γάμου της με τον πρίγκιπα της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
2007: Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.

Γεννήσεις

270: Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, ο επονομαζόμενος και Μυροβλήτης, προστάτης των Ναυτικών. (Θαν. 6/12/343)
1813: Τζον Σνόου, άγγλος γιατρός, που εισήγαγε τη χρήση του αιθέρα ως αναισθητικό. Θεωρείται από τους πατέρες της επιδημιολογίας. (Θαν. 16/6/1858)
1884: Άγγελος Σικελιανός, ποιητής. (Θαν. 19/6/1951)

Θάνατοι

1536: Παργκαλί Ιμπραήμ Πασάς, μεγάλος βεζύρης (πρωθυπουργός) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επί Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, ελληνικής καταγωγής από την Πάργα. (Γεν. 1493)
1938: Νικολάι Μπουχάριν, ηγετικό στέλεχος των Μπολσεβίκων, που εκτελέστηκε με διαταγή του Στάλιν για αντεπαναστατικές ενέργειες. (Γεν. 27/9/1888)
1975: Αριστοτέλης Ωνάσης, έλληνας μεγιστάνας. (Γεν. 15/1/1906)  [Αποφθέγματα]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/1503#ixzz2NbRdVoGV

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

H συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με ούζο

Φωτογραφία για H συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με ούζο
Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο και κύμινο.

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό μαζί

2 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κορα

1/2 ποτηράκι ούζο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 αυγό

αλάτι -πιπέρι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί στο ούζο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε χωρίς να το στεγνώσουμε τελείως.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το κύμινο, τη ρίγανη, το αβγό, το αλατοπίπερο και το ψωμί και το ζυμώνουμε με τα χέρια. Το μυστικό είναι να δουλέψουμε την ζύμη όσο αντέχουν τα χέρια μας αν θέλουν τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα και ζουμερά.

Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά το πλάθουμε σε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια σαν μικρές μπουκίτσες. Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το πολύ αλεύρι και σε καυτό λάδι να τα καλύπτει σχεδόν τα τηγανίζουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: sintagespareas

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 14/3

Ποτέ να μην ζεις για το αύριο, κάνε ό, τι πρέπει από σήμερα κιόλας!

Έχετε ξεκινήσει και σιγά-σιγά θα γίνεστε όλο και περισσότερο δυνατοί αφού θα ξαναθυμηθείτε τον παλιό αληθινό σας εαυτό που όλο αυτό το διάστημα μπορεί και να τον είχατε τελείως ξεχάσει. Μια σχέση που έχετε κρατήσει κρυφή τώρα καλό είναι να την εμφανίσετε προς τα έξω γιατί πλέον δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει έτσι αφού οι συνθήκες πλέον το επιτρέπουν. Εκτός αν είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο και συνεχίζετε να το κρατάτε πολύ καλά κρυμμένο. Ιδιαίτερα για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο που προς το παρόν δεν ανοίγετε τα χαρτιά σας γιατί δεν θέλετε να αποκαλυφθούν τα σχέδια ή οι σκέψεις σας.
Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο περνάτε γενικά πολύ καλά αφού μπορείτε και απολαμβάνετε κάτι το πολύ ιδιαίτερο από το γύρω περιβάλλον σας και κυρίως το φιλικό αλλά και ίσως να σας έχει κτυπήσει ο έρωτας την πόρτα με ένα πρόσωπο που ούτε καν το είχατε σκεφτεί γιατί ήταν κατά κάποιο τρόπο φίλος ή συνοδοιπόρος σε μια ομάδα. Η ιδέα του καινούργιου μπορεί να γεμίσει την ζωή σας με νέες ιδέες και προγράμματα. Το θέμα ενός παιδιού θα είναι πολύ σημαντικό για σας. Οικονομική εύνοια αλλά χρειάζεται να μην τα σπαταλήσετε σε θέματα προσωπικής ομορφιάς και ρούχων κυρίως οι γυναίκες γιατί θα υπάρχει έντονη τάση για σπατάλη.
Έχουν ξεκινήσει οι υποθέσεις σας και πηγαίνουν όλο και καλύτερα για αυτό μην αφήνετε να σας παίρνουν από κάτω σκέψεις που δεν έχουν καμία υπόσταση ή δεν είναι κάτι το χειροπιαστό και ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο. Σίγουρα θα είστε αρκετά μπερδεμένοι και επιφορτισμένοι ή μπορεί να μην έχετε καθόλου πρακτικότητα και γενικά ευελιξία από μεγάλο συναισθηματισμό και ευαισθησία. Η σχέση με έναν Ιχθύ καλά κρατεί αρκεί να υπάρχει διάθεση αμοιβαίας συνεννόησης.
Είστε αρκετά ξεσηκωμένοι και προσπαθείτε να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας για να εμποδίσετε να συμβούν κάποια πράγματα που δεν σας αρέσουν ή δεν πηγαίνουν στην ψυχοσύνθεσή σας. Ιδιαίτερα οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες θέλετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο και ίσως και πρωτοποριακό σε θέματα καριέρας αλλά υπάρχουν εμπόδια τα οποία όμως μπορείτε να υπερνικήσετε με το ισχυρό σας ένστικτο και την θετική σας διάθεση. Η φιλοσοφία, η μελέτη και σκέψεις σας θα είναι πολύ ανανεωμένες. Μια κατάσταση από το εξωτερικό θα είναι πολύ ωφέλιμη για σας και ίσως αν είστε σε ταξίδι να κάνετε μια γνωριμία που θα σας ομορφύνει τη ζωή.
Ξεκινάτε μια νέα σελίδα πιο ξεκάθαρη και περισσότερο εστιασμένη στις προσωπικές σας καταστάσεις. Αρκετά είχατε παραδώσει την δύναμή σας σε ανθρώπους που μπορεί να μην σας είχαν ωφελήσει για αυτό προσπαθήστε να γίνετε όσο μπορείτε πιο αποτελεσματικοί για τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Οι γεννημένοι βέβαια το τρίτο δεκαήμερο προσπαθείτε ακόμα να βρείτε πόρους ή γενικά στήριξη και βοήθεια από άτομα που ήδη συνεργάζεστε και αυτό από την μια θα σας κάνει καλό αλλά από την άλλη είναι σαν να είστε κατά κάποιο τρόπο εξαρτημένοι από άτομα ή καταστάσεις που μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε αδύναμοι ή μοιραίοι.
Προσπαθείτε να ασχοληθείτε με νέα πράγματα γιατί νιώθετε ότι χρειάζεται να ανανεωθείτε και να γεμίσετε τα κενά σας με κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνατε μέχρι τώρα. Η σχέση σας με έναν Κριό μπορεί ξαφνικά να φουντώσει και να πάρετε αποφάσεις ιδιαίτερα παρορμητικές. Κυρίως οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες θα νιώθετε λες και είστε στην πρίζα από την ανησυχία αλλά και την τάση να δράσετε έντονα και δυναμικά. Μερικοί από εσάς μπορεί να σταματήσετε ξαφνικά μια κατάσταση που δεν σας αρέσει γιατί πιστεύετε ότι έχετε μπουχτίσει. Από την άλλη οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο είναι σαν να ζείτε σε σύννεφο και θα απολαύσετε πράγματα από μια συνεργασία ή μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.
Είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό που επιθυμείτε και ακόμα να φέρετε και μια ανατροπή η οποία θα σας δώσει μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Αλλά χρειάζεται να είστε προσεκτικοί και να στηρίζεστε πιο πολύ στις δυνάμεις σας γιατί μπορεί να υπάρξουν παρατράγουδα από συμπεριφορές πολύ ακραίες. Επειδή θα δικαιωθείτε σε μια υπόθεση πολύ προσωπική ακόμα και μέσα στον εργασιακό σας χώρο είναι καλό να συμφιλιωθείτε με κάποια άτομα που σας είχαν κάνει τη ζωή δύσκολη. Η σχέση με έναν Παρθένο ή Ιχθύ θα αλλάξει πολύ γιατί θα καταλάβουν περισσότερο τις προσωπικές σας ανάγκες.
Έχετε ξυπνήσει ξαφνικά και χρειάζεται να αντλήσετε από τις εσωτερικές σας δυνάμεις κάτι καινούργιο για να μην τελματώσετε. Η προσωπική στήριξη από έναν Κριό θα ενδυναμώσει τις πεποιθήσεις σας για ένα συγκεκριμένο θέμα το οποίο χρειάζεται να προσπαθήσετε παραπάνω από ό, τι κάνατε μέχρι τώρα. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μια επιτυχία σε προσωπικό ή ερωτικό επίπεδο αρκεί να είστε έτοιμοι να συγχωρήσετε μέσα σας το παρελθόν και να μην αφήνετε αρνητικές σκέψεις να σας χαλούν τη θετική ενέργεια, κυρίως ένα οικονομικό θέμα που σας απασχολεί. Πάντως θα πάρετε κάποια χρήματα και θα καταφέρετε να ξεπεράσετε ένα εμπόδιο που τώρα σας φαίνεται πολύ μεγάλο.
Προχωράτε πολύ δυναμικά σε πράγματα τα οποία σας βγάζουν από καταστάσεις που μέχρι τώρα σας είχαν δυσκολέψει. Βέβαια χρειάζεστε μεγαλύτερη προστασία σε θέματα που εκτίθεστε γιατί μερικές φορές βγαίνετε μπροστά χωρίς να υπολογίσετε τις συνέπειες. Πάντως, όταν έχετε ερωτική συμπεριφορά και δεν είναι απαραίτητα να αφορά σε ένα πρόσωπο αλλά γενικά μια δημιουργική κατάσταση, όλα σας πηγαίνουν καλά. Για αυτό φροντίστε να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και σας αυξάνουν την δημιουργικότητα.
Αναγκαστικά θα χρειαστεί να κάνετε μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα και να δραστηριοποιηθείτε πολύ περισσότερο από ό, τι κάνατε τις προηγούμενες ημέρες. Τουλάχιστον θα μπορέσετε να κάνετε πιο εύκολα κάποιες δουλειές που θέλει το σπίτι σας και θα είστε πιο άμεσοι και αποτελεσματικοί. Θα δικαιολογήσετε πάντως περισσότερο ένα άτομο που εδώ και καιρό δεν είστε και στην καλύτερη φάση μαζί του γιατί ίσως τώρα να βρεθείτε στην δική του θέση. Η σχέση με έναν Κριό θα είναι υπερβολικά έντονη.
Γεμίζετε με ενέργεια και αυτό σας κάνει πάρα πολύ καλό γιατί είναι σαν να βάζετε τα πράγματα και πάλι από την αρχή να κινούνται τελείως διαφορετικά και πιο δυναμικά. Η επαφή με έναν Κριό σίγουρα θα σας βοηθήσει αφού μπορεί έστω και με μια ιδέα του να ξεκολλήσετε από διάφορες πιθανόν μπλοκαρισμένες υποθέσεις σας. Γενικά θα νιώσετε ότι έχετε με κάτι καινούργιο να ασχοληθείτε και κυρίως σε θέματα οικονομικά που θα δώσετε εκεί τον καλύτερο εαυτό σας.
Συνεχίζετε να έχετε μια ιδιαίτερη εύνοια και να γεμίζετε με θετική ενέργεια τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Κυρίως οι γεννημένοι αρχές του τρίτου δεκαήμερου περνάτε μια φάση πολύ ερωτική και δημιουργική για αυτό να είστε ανοικτοί σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες γιατί τώρα μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό για σας και τους γύρω σας. Η απόφαση για συμβίωση ή γάμο μπορεί να παίξει πολύ δυνατά αυτές τις ημέρες, κυρίως αν σχετίζεστε με Ταύρο ή Παρθένο. Επειδή μπορεί να παραγίνετε ιδεαλιστές και κυρίως όσοι έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο, χρειάζεται να είστε πιο πρακτικοί και ψύχραιμοι με ερωτικά θέματα αλλά και γενικά με όλες σας τις προσωπικές υποθέσεις.
astrology

Κατοικίες καρδινάλιων διπλά σε...Γκεϊ σάουνα!!!

geisaoyna
Η διαδικασία για την εκλογή του 266ου Πάπα άρχισε χθες το απόγευμα, ωστόσο στο φως της δημοσιότητας έρχονται...

ροζ πληροφορίες που ουδόλως κολακεύουν της Αγία Έδρα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, το Βατικανό αγόρασε έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ τμήμα κτιρίου στη Ρώμη όπου και βρίσκεται η μεγαλύτερη γκέι σάουνα της Ευρώπης – η «Europa Multiclub».
Ο πιο υψηλόβαθμος ιερέας του Βατικανού που «ιδρώνει» περισσότερο από τη γειτνίαση με το «Europa Multiclub» είναι ο καρδινάλιος Ιβάν Ντίας, επικεφαλής της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών και από τους πιο συντηρητικούς των συντηρητικών μεταξύ των καρδιναλίων. Το διαμέρισμά του 12 δωματίων στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται δίπλα στην είσοδο της σάουνας.
Στο κτίριο υπάρχουν ακόμη 18 κατοικίες ιερέων του Βατικανού. Δεδομένου ότι η Αγία Έδρα κλονίζεται από διάφορα σεξουαλικά σκάνδαλα και φημολογίες ότι ο προηγούμενος Πάπας παραιτήθηκε από αντίδραση στην ύπαρξη ισχυρής ομοφυλοφιλικής ομάδας στην Κουρία αλλά και ότι είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, η ύπαρξη μιας σάουνας για γκέι τόσο κοντά στους καρδιναλίους προκαλεί για ακόμα μία φορά το κοινό αίσθημα. Τόσο μάλιστα που η εφημερίδα La Republica σχολίασε πως πρόκειται για «ντροπή». Και ίσως ακόμα πιο «ντροπιαστικό» για το Βατικανό να είναι το βίντεο με το οποίο το «Europa Multiclub» διαφημίζει τις «βραδιές μπύρας», ο πρωταγωνιστής στο οποίο, Μπρούνο, εμφανίζεται ως κληρικός, προτού γδυθεί...

Απο το press-gr
www.makeleio.gr

Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;


«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι»,
«Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»…






είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!

1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες



Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Αν και το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικάπροβλήματα, οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αυτή η πρώτη διοργάνωση έβαλε τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική οργάνωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη!

2. Σύσταση Δικαστηρίων



Η αρχική έννοια σύστασης δικαστηρίου για την απονομή δικαιοσύνης βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και μάλιστα γινόταν από τους ίδιους τους Ολύμπιους Θεούς, από τους οποίους προϊστορικά πέρασε στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Στην αρχαία Αθήνα ονομαστά ποινικά δικαστήρια ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

3. Θέατρο



Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο. Οι πόλεις-κράτη είχαν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, παρουσιάζοντας πολλές παραστάσεις εν είδει διαγωνισμού, ενώ η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη για τους αρχαίους, αφού άφηναν ακόμη και τους κρατούμενους των φυλακών να παρακολουθούν κάποια έργα. Χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή, το Αρχαίο Θέατρον άφησε το στίγμα του στον πολιτισμό ανά τους αιώνες.

4. Δημοκρατία



Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο «χρυσό αιώνα».

5. Ντους



Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν αποχετευτικό σύστημα, ενώ διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο ντους (που χρησιμοποιείτο από πλούσιους και φτωχούς). Οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι Ρωμαίοι πήραν την ιδέα αυτή από τους Έλληνες και την εξέλιξαν.

6. Ο αναλογικός υπολογιστής



Πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλύφθηκε ένα »περίεργο» εργαλείο από δύτες στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Για πολλά χρόνια, η συστηματική εξέταση του αντικειμένου απέτυχε να φωτίσει τη σκοπιμότητα του περίεργου αυτού μηχανήματος. Όμως, η έρευνα τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ρίξει λίγο φως. Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ασχολείτο με τα αστρονομικά φαινόμενα, λειτουργώντας ως ένας περίπλοκος μηχανικός «υπολογιστής» που παρακολουθούσε και κατέγραφε τους κύκλους του ηλιακού συστήματος.

7. Πίτσα



Οι πίτες με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς (ελιές, τυρί και χόρτα) ήταν το αγαπημένο σνακ των αρχαίων, ενώ το πρώτο είδος πίτσας ήταν ο επονομαζόμενος «πλακούς», δηλαδή μία βάση από ψωμί πάνω στην οποία τοποθετούσαν διάφορα βότανα και στη συνέχεια την έψηναν σε καυτές πέτρες.

8. Μαθηματικά



Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, το Πυθαγόρειο Θεώρημα και η Τριγωνομετρία είναι ελληνικά. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν φέρει… ανείπωτη δυστυχία σε αμέτρητες γενιές μαθητών, χωρίς αυτές, όμως, τις ανακαλύψεις δεν θα είχαμε την αρχιτεκτονική, ούτε καν την πλοήγηση βρε αδερφέ(!)… και ούτω καθ’ εξής! Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

9. Ο καταπέλτης



Χάρη σε όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέραμε πιο πάνω, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν καταπέλτη που αύξησε το εύρος και τη δύναμη των πυρομαχικών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος καταπέλτης κατασκευάστηκε την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ το τόξο εμφανίστηκε ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα.

10. Η ατμομηχανή



Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Ήρωνα, περίφημο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό και μηχανικό της αρχαιότητας, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. (κατ’ άλλους τον 1ο αι. μ.Χ.) και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η «αιολόσφαιρα» όπως ονομαζόταν ήταν μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού, ενώ υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής.

Συμπέρασμα: Πολλά από τα πράγματα που οι «προηγμένοι» λαοί απολαμβάνουν σήμερα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελευθερίας τους ή του σύγχρονου τρόπου ζωής τους προέρχονται από την ανάπτυξη τους κατόπιν της υιοθέτησης προτύπων από τους Έλληνες του παρελθόντος.



perierga.gr