Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η συνταγή της Κυριακής - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Συνταγή του Θοδωρή Κυριακίδη

Burger κοτόπουλο με τηγανιτή γραβιέρα και σάλτσα barbeque και... καλή σας όρεξη! 

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλο
200 γρ τριμμένο ψωμί
2 αυγά
Θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ σ κόκκινο πιπέρι γλυκό
100 γρ γραβιέρα Κρήτης
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το ψωμί μαζί με το θυμάρι (μόνο τους ανθούς) και το φρυγανίζουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά, το ψωμί, τα αυγά και τα μυρωδικά και τα ζυμώνουμε όλα αυτά μαζί μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε και να μπορούμε να το πλάσουμε σε μεγάλα μπιφτέκια!

Τα ψήνουμε στην σχάρα ,αν δεν έχουμε τα ροδίζουμε στο τηγάνι και τα τελειώνουμε στο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά.

Για την σάλτσα… 200γρ ντομάτες (μόνο τη σάρκα χωρίς τα σπόρια) 400γρ πιπεριές κόκκινες 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 10 κόκκους πιπέρι 25γρ λευκό ξύδι 50γρ κέτσαπ 50γρ ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, με την κέτσαπ ,το ξύδι και το πιπέρι.

Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.

Τέλος την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ και σερβίρουμε!

Για την γραβιέρα…

Πρώτα την βουτάμε σε νερό ,μετά την αλευρώνουμε και την τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσει!

Για να στήσουμε το burger θα χρειαστούμε ένα ψωμάκι στρογγυλό, το ένα μέρος από κάτω λίγη σάλτσα, μια φέτα μαρούλι, το burger και από πάνω την γραβιέρα και την άλλη φέτα από το ψωμί!

Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ακόμα και με μια πράσινη σαλάτα!



 aridaianews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου