Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ψητό της Κυριακής

Δημοσιευμένη εικόνα


        Το ψητό της κατσαρόλας είναι  ένα από τα αγαπημένα κυριακάτικα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, αλλά και ένα  φαγητό που προσφέρουμε όταν κάνουμε τραπέζι ή μπουφέ.

    Τα υλικά

    ·         1 με 1,5 κιλό  μοσχάρι για κατσαρόλα ολόκληρο σε διχτάκι ή χωρίς

    ·         1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4

    ·         1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

    ·         1 κούπα κρασί  λευκό

    ·         μισή κούπα λάδι

    ·         διάφορα λαχανικά  όπως καρότα, κολοκύθια, πράσα, σέλινο, άνηθο ή ό,τι σας βρίσκεται,  χοντροκομμένα ή ότι έχετε στο σπίτι

    ·         αλάτι και πιπέρι

        Τι κάνω

    Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι να  κάψει και σοτάρω το κρέας από όλες τις μεριές να ροδοκοκκινίσει.

    Μετά προσθέτω τα λαχανικά να  σοταριστούν και αυτά και να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια σβήνω με κρασί και  προσθέτω και 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να ψηθεί, χαμηλώνοντας  τη φωτιά, γύρω στη 1,5 ώρα.


Τέλος σουρώνω το ζουμί από τα λαχανικά και τα πετώ.

Αφήνω να βράσει το ζουμί να πυκνώσει   και διορθώνω τη γεύση της σάλτσας μας με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Το σερβίρω με πατάτες με δεντρολίβανο ή  με πουρέ ή ακόμα και με ρύζι πιλάφι.

    Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου