Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σπαγγέτι με καπνιστό σολωμό

Υλικά για 4 μερίδες

2 κουταλιές Κρεμμύδι (χοντρο- ή ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές Άνιθο
2 κουταλιές Μαϊντανό
2 σκελιδες Σκόρδο
5-6 σταγόνες Ταμπάσκο κόκκινο
50 ml Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
100 γραμ. Κατίκι Δομοκού (ή άλλο κρεμώδες τυρί)
100 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουταλιά...
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαλυμμένο σε λίγο νερό
1 φλυτζανάκι Κρασί άσπρο
500 γραμ Σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό)
Πιπέρι κατά κρίσιν (λόγω ταμπάσκο)
Μερικά έτοιμα φιλέτα καπνιστού Σολομού (τα δυο ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα σαν ντεκόρ)

Εκτέλεση

Τα έξη πρώτα υλικά στο multi, για καλή πολτοποίηση. Το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και να πάρει βράση για 5-7', ανακατεύοντας. Έριξα το μείγμα του τυριού με το γιαούρτι, έβρασα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα και ρίχνω το κρασί.
Βλέπω την πυκνότητα σε 2-3' και, αν είναι νερουλό, ρίχνω το αλεύρι, που το διέλυσα σε λίγο νερό, χρησιμοποιώντας μικρό βαζάκι σαν σέηκερ. 1-2' πριν βγάλω το τηγάνι από το μάτι, ρίχνω τον ψιλοκομμένο σολομό και ανακατεύω. Το ψάρι είναι ήδη έτοιμο για φάγωμα και δεν πρέπει να ψηθεί πολύ, για να μη χάσει τις ιδιότητες του. Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2' λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου