Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Υψηλά πρόστιμα, πληθώρα μηνύσεων και χρέη στην Εφορία

 


Υψηλά πρόστιμα, πληθώρα μηνύσεων και χρέη στην Εφορία
Αυτά είναι τα "έργα και οι ημέρες"της Διοίκησης της εταιρείας ΣΕΛΜΑΝ. 


Υψηλά πρόστιμα και πληθώρα μηνύσεων από την Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και μη εξόφληση των προστίμων στην εφορία είναι τα «έργα και οι ημέρες» της διοίκησης της ΣΕΛΜΑΝ, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.
Στις 200.000 ευρώ περίπου ανέρχεται το κόστος των προστίμων που έχουν επιβληθεί, μόνο για το 2012, πέραν των κυρώσεων των προηγούμενων ετών, από την Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας για παραβάσεις, όπως μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων.
Επιπλέον, η ίδια υπηρεσία έχει υποβάλει και πληθώρα μηνύσεων κατά των υπευθύνων της εταιρίας, επίσης για παραβάσεις όπως μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρου Χριστουγέννων, μη κατάθεση προγράμματος εργασίας μέχρι και για επέμβαση της εταιρίας στα εσωτερικά του Σωματείου των εργαζομένων. Τέλος, βεβαιώνεται και η μη εξόφληση των προστίμων προς την εφορία.
Ο κ. Κεδίκογλου σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι: « Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν μια κακή διοίκηση που δεν σέβεται την εργατική νομοθεσία και τον εργαζόμενο, η οποία έχει καθυστερήσει πολλές φορές την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους, ενώ «με διάφορες ενέργειες προσπάθησε να παρακωλύσει τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων στο χώρο του εργοστασίου». 
απόwww.egnomi.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου