Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σοβαρά προβλήματα από την σφοδρή καταιγίδα

 

Πολλά προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία στην Αθήνα
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε όλο το Λεκανοπέδιο - ειδικά στα δυτικά και τα νότια προάστια - η καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί και η βροχή που συνεχίζεται. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές ενώ στους δρόμους επικρατεί χάος λόγω των πλημμυρών.
Πάνω από 400 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά δέχτηκε η Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν προκληθεί καθώς έχουν πλημμυρίσει τέσσερις υποσταθμοί της ΔΕΗ και έχουν απενεργοποιηθεί καλώδια μέσης τάσης. Οι πλημμυρισμένοι υποσταθμοί βρίσκονται στην Τερψιθέα, στον Κορυδαλλό και στο Μοσχάτο.
Χωρίς ρεύμα βρίσκονται πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και τα Μέγαρα, το Λαύριο και το Σούνιο.
Διακοπή της κυκλοφορίας του Ηλεκτρικού στο τμήμα Πειραιά - Ταύρος λόγω πτώσης δέντρου στις ράγες, όλων των δρομολογίων του τραμ ενώ το μετρό δεν σταματά στο σταθμό "Μέγαρο Μουσικής" στη διαδρομή προς Αεροδρόμιο.
Απροσπέλαστες είναι πολλές κεντρικές οδοί, όπως η Κηφισού, η Παραλιακή, η Πειραιώς και δρόμοι του κέντρου ενώ πολλοί οδηγοί έχουν "εγκλωβιστεί" για αρκετή ώρα στα οχήματά τους.
Συγκεκριμένα κλειστή είναι η Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως τη Χαμοστέρνας, η Περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος του διυλιστηρίου, η λεωφόρος Αμφιθέας, η οδός Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από τη Γρηγορίου Λαμπράκη ως την Ιχθυόσκαλα και η οδός Πεντάρη στην Ηλιούπολη όπου έπεσε κολόνα.
Ποτάμι έγινε και η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο, ενώ στον Σκαραμαγκά έχουν προκληθεί κατολισθήσεις.
Με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Κόρινθο της Εθνικής Οδού, από τον Κηφισό μέχρι τη Λ. Κουμουνδούρου και στη Λεωφ. Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ μέχρι τη Συγγρού.
Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 400 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια, καθώς και για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό , στο Χαιδάρι , στην Πειραιώς στο Γάζι και στη Λεωφ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο
Πάνω από 25 κλιμάκια της πυροσβεστικής βρίσκονται στο δρόμο προσπαθώντας να εξομαλύνουν την κατάσταση.
Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν το πρωί στα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες.
Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.
Η πρόβλεψη της ΕΜΥ
Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου