Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ GL ΓΛΑΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΕΖΟΤΟΥ




Οι απωλημένοι υπάλληλοι της εταίριας συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κατάστημα της οδού Κριεζοτου και μοιρασαν τις ανακοινωσεις τους.
 
 
ΟΙ «ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ»ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ
 Σε κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικηση του Γαλήνου,αποκαλεί «ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ» εμάς που δεν υπογραψαμε την καταδίκη μας!
 Είμαστε εργαζομενοι που εδώ και αρκετά χρόνια εργαζόμαστε σκληρά και με καταπάτηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.
·         Δουλέυαμε όλα αυτά τα χρόνια χώρις να παίρνουμε τα νόμιμα ρεπό
·         Εκβιαστηκά μας υποχρέωνε να λαμβάνουμε μέρος του ήδη πενιχρού μισθού μας σε διατακτίκες επιταγές με τον όρο να ψωνίζουμε από τα καταστήματα της εταιρίας
·         Έφτασε στο σημείο να συνάψει με συναδέλφους μας υποτιθέμενα δάνεια ώστε να μπορεί να τα τσεπώνει κρατώντας τη «δόση» του υποτιθέμενου δανείου κάθε μήνα
·         Από τον Οκτώβρη του 2011 μας υποχρεώνει με το «μαστίγιο» να δουλεύουμε 8 ώρες και να πληρωνόμαστε 6
 Έχουν το θράσος μετά από όλα αυτά να μας απολύουν ενώ είμαστε σε επίσχεση εργασίας.Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος.Θέλουν πάση θυσία να βγάλουν από την μέση εμάς που δε σκύψαμε το κεφάλι και διεκδικούμε τα αυτονοήτα. Θέλουν επίσεις να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να επιβάλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίονα.
 Καλούμε τους συναδέλφους που τα αντιλάμβανονται όλα αυτά αλλά κάτω από πίεση υπέγραν τις αξιώσεις της εργοδοσίας να σηκώσουν το ανάστημά τους και όλοι μαζί να παλέψουμε για την ζωή που μας ανήκει.
 Καλούμε τους πελάτες των s/m ΓΑΛΗΝΟΣ που και οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι και πιθανόν να βιώνουν τα ίδια ή και χειρότερα να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Σημειώνουμε ότι η επιθεώρηση εργασίας εχει κρίνει ήδη τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστίκες.
   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø Την άμεση επαναπρόσληψή μας
Ø Να εξοφληθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρωστούμενα της εταιρείας προς τους εργαζόμενους
Ø 8ωρο 5ήμερο 40ωρο για όλους τους εργαζόμενους
 
ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 
 
 
Στην συνέχεια ακολούθησαν την απεργιακή πορεία του
ΕΡΓΑΤΟ'Υ'ΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου